Багерът за разрушаване с ултрависок обхват SK1300DLC спечели престижно признание на World Demolition Summit 2022

Багерът за разрушаване SK1300DLC спечели награда за иновации, съоръжения и оборудване на годишната World Demolition Summit 2022 във Виена, Австрия. 130-тонният SK1300DLC беше пуснат за първи път на европейския пазар през март 2022 г. в резултат на нарастващото търсене за разрушаване на промишлени съоръжения, електроцентрали, нефтени платформи и др.

Към днешна дата SK1300DLC е най-голямата произведена от KOBELCO машина за разрушаване на сгради и осигурява превъзходна производителност, гъвкавост и възможност за работа на изключителни височини. SK1300DLC е машина от базов тип, но интегрирането на разработената от KOBELCO система NEXT ADVANCE означава, че тя може да бъде адаптирана за множество приложения на строителната площадка, включително проекти за разрушаване на висока надморска височина, както и разбиване на основите на сгради.

Модулният дизайн на машината позволява по-лесно транспортиране с бързо разглобяване, което е значително предимство за операторите работещи на множество обекти. Веднъж разглобена, базовата машина на SK1300DLC има транспортно тегло по-малко от 32 т. и ширина около 3,2 м., което позволява пътуването между работните площадки в градска среда или в страни, където има строги разпоредби.

Коментирайки спечелването на наградата, изпълнителния директор на KOBELCO Макото Като казва: „Имаме дълъг и успешен опит на японския пазар за разрушаване, така че е страхотно да бъдем признати извън този регион от World Demolition Summit 2022. След пускането на пазара на SK1300DLC през март 2022 г., ние вече бяхме доставили първите машини на европейски работни площадки, включително една в Ротердам. Докато по-големите строителни компании и специалистите по разрушаване се интересуват от големи машини, ние предлагаме четири багера за разрушаване – SK350DLC, SK400DLC, SK550DLC и разбира се SK1300DLC, които разполагат със системата NEXT за работа с голям обхват и разрушаване на основи. Това ни позволява да отговорим по-добре на нарастващото търсене на услуги за разрушаване в Европа.“