Машините с нулев радиус са идеалния избор за оператори, работещи на градски и жилищни обекти и стават все по-популярни поради текущите изисквания за пътна и комунална поддръжка. Имайки това предвид, KOBELCO добавя два нови модела към своята гама от машини с нулиев радиус – SR. Новите SK230SRLC-7 и SK270SR(N)LC-7 следват концепцията Performance x Design на KOBELCO и предлагат мощна производителност и продуктивност, прецизно управление, отлична стабилност и повдигане.

KOBELCO за първи път представя концепцията за къс радиус (SR) през 1996 г. и сега има най-голямата гама SR на пазара, покриваща машини от 1 тон (SK 10 SR-2E) до 38 тона (SK 380 SRLC). Основното преимущество на машините с нулев радиус е това, че имат достъп до по-тесни работни зони и дори могат да работят в рамките на едно пътно платно, без да пречат и нарушават трафика.

Новите SK230SRLC-7 и SK270SR(N)LC-7 са оборудвани с мощен двигател Yanmar, с ниво на емисии Stage V, който осигурява мощност от 127 kW и 22% по-висок въртящ момент от предишните модели, за още по-ефективна работа. В допълнение, интервалът за смяна на DPF филтъра е удължен от 4500 на 6000 часа работа, което води до по-малко разходи за поддръжка.

С тегло от 24 тона (SK230SRLC-7) и 27,3 тона (SK270SR(N)LC-7 със стрела от две части), новите машини осигуряват изключително прецизна работа чрез отлична управляемост и гладка хидравлика. Техните по-дълги ходови части осигуряват отлична стабилност, дори при повдигане на тежки товари. Комбинацията при модел SK270SR(N)LC-7, от високо хидравлично налягане (Heavy Lift) и балансирано шаси, осигурява изключителен капацитет на повдигане, който е идеален за по-тежки инструменти и прикачно оборудване.

Междувременно рамото и цилиндърът на кофата на SK230SRLC-7 са подсилени, осигурявайки повече мощност при копаене и повече издръжливост. Дебелината на плочата на рамото е увеличена с 25% (1,25 пъти по-здрава от предишния модел -5-то поколение). Цилиндърът на кофата е подсилен чрез разширяване на фланеца и увеличаване на диаметъра на страничния щифт на пръта от 80 на 85 mm.

Като част от концепцията Performance x Design на Kobelco, SK230SRLC-7 и SK270SR(N)LC-7 също имат подобрен дизайн на кабината, ергономичност и функции за безопасност. Седалката на оператора е с пневматично окачване и се движи заедно с подлакътниците и хидравличните контроли. Осигурява отлично поглъщане на удари и превъзходен комфорт при возене, с което спомага за намаляне на умората от работата.

Просторната кабина е оборудвана с радио, Bluetooth и възможност за телефонни разговори със свободни ръце. В допълнение, джойстика за управление контролира множество функции на 10-инчов цветен екран, включително оперативна история, цикъл на поддръжка, измервателни уреди за температурата на горивото и водата, както и регулиране на потока на хидравличното масло. За подобряване на видимостта на работната площадка, особено при работа през по-тъмните зимни месеци, новите SK230SRLC-7 и SK270SR(N)LC-7 са оборудвани с две LED работни светлини.

Коментирайки представянето на новите модели SK230SRLC-7 и SK270SR(N)LC-7, продуктовият маркетинг мениджър на Kobelco, Уесли Елвердинг, казва: „Повишените изисквания за градска инфраструктура, комунални услуги и пътно строителство означават повишено търсене на компактни машини. Новите SK230SRLC-7 и SK270SR(N)LC-7 осигуряват същата мощна производителност и капацитет на повдигане като нашите конвенционални машини със средно тегло, но с по-малък работен отпечатък от само 4,06 m (SK230SRLC) и 3,68 m (SK270SRLC). Двата нови модела SR ще проправят пътя за пристигането на по-големия SK380SRLC-7 по-късно тази година.”